Zinnige VR/AR in de zorg

Van stressreductie bij patiënten tot het trainen van zorgprofessionals, Virtual Reality en Augmented Reality zijn niet meer weg te denken uit de moderne gezondheidszorg. Deze technologieën zijn heel geschikt om zorg- en communicatieprocessen te optimaliseren. Met name binnen de GGZ en ziekenhuizen. Door VR/AR aan slimme databases te koppelen creëren we meetbare en effectieve oplossingen die écht waarde toevoegen.

VRelax

VRelax is een wetenschappelijk gevalideerde virtual reality-app om je eigen stresslevels te managen. Het is een ontspanningstool tegen stress, burn-out, angst en somberheid. Maar ook een afleidingstool voor pijnafleiding, lichamelijk ongemak en medisch-technische handelingen. Van lichte stress tot zware psychische klachten: VRelax zorgt bij elke vorm van stress voor verlichting. Waar en wanneer je maar wil.

De zorgsector verandert snel en VRelax beweegt mee. In combinatie met sterke samenwerkingen sluit deze totaaloplossing perfect aan op de zorg van morgen.

Bekijk de promovideo

UMCG Radiotherapie

VIEMR en RTRN hebben een innovatieve virtual reality-app ontwikkeld voor de afdeling Radiotherapie van het UMCG. Patiënten die binnenkort bestraald worden, krijgen thuis alvast een virtuele tour over de afdeling. Zo kunnen zij zich beter voorbereiden op de aankomende behandeling. Het doel? Op afstand angst en drempels wegnemen en het onbereikbare bereikbaar maken.

Zo werkt het: de patiënt ontvangt per post een unieke code en virtual reality-bril van het UMCG. Hij of zij kan nu vanaf de bank door het nieuwe protonentherapiecentrum wandelen, om maar een voorbeeld te noemen.

Bekijk de casevideo

“De Radiotherapie app heeft mij enorm geholpen in het voortraject van de behandelingen. Ik had angst, vragen en vooral spanning over wat komen ging. De VR tour van mijn behandeltraject nam veel van deze klachten weg.”

Mariska SchuitsmaKankerpatient UMCG

“De prachtige VR film opent de ogen. Men leert van elkaar en het helpt enorm bij de onderlinge verbinding van onze werknemers. Het draagt de boodschap uit om goed samen te werken en de trots op het bedrijf te tonen.”

Ron BavelaarDirectievoorzitter Yarden

Yarden

Hoe zorg je dat ruim 1200 medewerkers en vrijwilligers van vier divisies dezelfde merkwaarden nastreven en koesteren? Hoe plant je een zaadje in ieders hoofd dat uitbloeit tot een uniforme merkidentiteit die eenduidig wordt uitgedragen? Die uitdaging heeft Yarden opgelost met Virtual Reality.

De VR-film voor uitvaartorganisatie Yarden brengt medewerkers naar een wereld waar ze normaal gesproken niet kunnen zijn. In die wereld worden ze meegenomen in dagelijkse situaties die verbeelden waar zij als medewerkers voor staan. En welke competenties zo belangrijk zijn voor het succes van Yarden.

Bekijk de 360° video

Meer cases zien of
een idee bespreken?

Stefan helpt je graag verder. Ben je nog onbekend in de wereld van VR/AR? Geen probleem, hij dompelt je onder tot je precies weet waar je aan toe bent. Bel hem rechtstreeks op 0616780965 of mail Stefan