Virtual Reality

Met Virtual Reality (VR) sluit je jezelf af van de werkelijkheid en dompel je jezelf onder in een andere realiteit. Alleen, of samen met mensen van over de hele wereld. Wist je dat virtual reality een effectief en efficiënt middel is om iets nieuws te leren en ontdekken? Onderzoeken laten zien dat je brein écht denkt dat je ergens anders bent. Je ervaart zelfs alle bijbehorende emoties. Impact 2.0!

Met Augmented Reality verrijk je de echte wereld met extra informatie. Met Virtual Reality breng je mensen naar plekken waar ze normaal niet kunnen zijn om ze zo volledig te ontsluiten van de werkelijkheid. Of om een kijkje te geven in het hoofd van iemand anders om meer inleving en empathie te creëren. Denk daarbij aan mensen die kampen met dementie, revalidatie en angststoornissen. Maar ook voor ontspanning en pijnafleiding werkt is het bewezen effectief.

Alliander

In opdracht van Alliander maakten we zes Virtual Reality films die werknemers volgen in hun dagelijkse werkzaamheden. Vanuit een sterk concept en strategie worden deze films op vier manieren ingezet:

1. Via social media (hyper targeting) worden de films aan het hart van de doelgroep getoond om zo nieuw personeel te werven. 2. 2500 technische Alliander-werknemers ontvangen een VR-bril op de deurmat om de films te bekijken. Om zo de kernwaarden van Alliander op hun netvlies te krijgen en deze uit te dragen naar hun omgeving. 3. Sollicitanten bekijken de films voor een ‘super candidate experience’. Hierdoor worden ze enthousiast over Alliander en vertellen ze dit aan vrienden en familie. 4. Voorlichting op basisscholen.

Bekijk de 360° video

VIEMR is al acht jaar specialist in Virtual Reality-producties. Wij volgen, adopteren en implementeren de laatste ontwikkelingen op het gebied van VR-software en -hardware. Onze kracht en lange ervaring is het het conceptmatig denken in een virtuele wereld die geen grenzen meer kent. Wij ontwikkelen creatieve en interactieve apps voor commerciële campagnes, maar ook e-learning software voor kennisinstellingen zoals het UMCG.

Trainen in Virtual Reality is in opkomst. Het bespaart kosten, beperkt veiligheidsrisico’s en maakt het mogelijk om op een efficiënte en intuïtieve manier kennis tot je te nemen. En dat is precies wat de onderwijssector nodig heeft. De grootste winst wordt momenteel behaald in de zorg, waar Virtual Reality snel zijn toegevoegde waarde laat zien. Vooral als het gaat om het creëren van inzicht in zorg-, behandel- en communicatieprocessen. Daarnaast wordt VR steeds meer toegepast binnen de GGZ om mensen met psyschische klachten te helpen herstellen.

Slimme VR

Wij zien Virtual Reality als middel, niet als oplossing. De kracht van Virtual Reality komt pas tot zijn recht bij een goede implementatie in de organisatie en de juiste aansluiting op een bredere infrastructuur.

Daarom kijken wij altijd hoe je VR meetbaar maakt. En hoe je het koppelt of dienstbaar laat zijn aan verschillende stakeholders binnen een organisatie. Het aanspreken van meerdere zintuigen maakt een VR-beleving nog krachtiger en geloofwaardiger.

Daarom ontwikkelen onze software specialisten maatwerk voor uiteenlopende devices, dashboards en andere platforms. Biofeedbackintegraties zijn ons niet onbekend!

Bekijk de inspiratievideo

Meer weten over
Virtual Reality?

Stefan helpt je op weg om VR zo effectief mogelijk in te zetten. Ondersteuning bieden bij ideevorming en implementatie is zijn kracht. Bel hem rechtstreeks op 0616780965 of mail Stefan