Augmented Reality

Augmented Reality (AR) wordt in het Nederlands ook wel vertaald als ‘toegevoegde realiteit’. Er is sprake van Augmented Reality als er digitaal een extra laag informatie over de werkelijkheid wordt gelegd. Dit kan door beelden op brillenglazen te projecteren, maar vaak wordt AR nog op een smartphone of tablet getoond. Mixed Reality is een combinatie van VR en AR.

Augmented Reality onderscheidt zich op een belangrijk punt van Virtual Reality (VR). Bij Virtual Reality wordt de word je volledig afgesloten van de werkelijkheid en zie je een digitale werkelijkheid. Bij Augmented Reality is het juist de bedoeling dat je de echte wereld blijft zien, terwijl er via technologie extra informatie wordt toegevoegd.

Ducom

Met de Ducom AR-app verken je machines van Ducom in Augmented Reality. Plaats fotorealistische real size 3D-modellen van een machine in je eigen omgeving. Na plaatsing kun je elk detail van de machine onderzoeken en de basisspecificaties opvragen. Hierna begrijp je beter hoe de machine intern werkt.

Klanten kunnen real time live tests bekijken door hun machines op de app aan te sluiten. Ook als die machines aan de andere kant van de wereld staan! Zo wordt het mogelijk om hun inzichten met de hele wereld te delen. Binnen een paar seconden.

Bekijk de video

VIEMR is al acht jaar specialist in Augmented Reality producties. Wat ons onderscheidt is onze jarenlange ervaring bij de implementatie van deze technieken op de werkvloer. Het maken van Augmented Reality toepassingen is niet complex. Het conceptmatig nadenken over hoe het aansluit op bedrijfsprocessen is een ander verhaal… Wij passen Augmented Reality toe binnen zorg, onderwijs, commercie en de technische sector. Hier worden strenge eisen gesteld aan data privacy, veiligheid maar vooral gebruiksgemak.

Daarom zorgen we dat Augmented Reality-apps een goede plek krijgt binnen de organisatie. Zodat er draagvlak ontstaat en iedereen begrijpt wat de techniek is en doet. Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste Augmented Reality-ontwikkelingen en delen onze kennis graag met klanten. Zo krijgen zij het vertrouwen dat Augmented Reality goed wordt opgenomen in de bedrijfsprocessen. Hierdoor belandt AR niet op de plank, maar wordt het actief gebruikt om tijd en geld te besparen.

AR inspiratie

De wereld van Augmented Reality neemt steeds professionelere vormen aan. Er ontstaat een sterke afsplitsing tussen commerciële gimmick-apps en serieuze toepassingen die écht waarde toevoegen.

De kwaliteit van Augmented Realty-hardware speelt hierin een leidende rol en moet zich blijven verbeteren. Toch experimenteren vele (hoge)scholen, zorginstellingen, technische bedrijven en commerciële merken al jaren met Augmented Reality. En dat is maar goed ook, want het kost tijd om AR in bedrijfsprocessen en systemen op te nemen.

Benieuwd wat bedrijven zoal met augmented reality doen? Deze video toont onze favoriete AR-toepassingen binnen uiteenlopende sectoren. Laat je inspireren en bekijk de video!

Bekijk de inspiratievideo

Meer weten over
Augmented Reality?

Stefan helpt je op weg om AR zo effectief mogelijk in te zetten. Ondersteuning bij idee en implementatie is zijn kracht. Bel hem rechtstreeks op 0616780965 of mail Stefan