Samen met het Universitair Medisch Centrum Groningen en The Dolphin Swim Club heeft VIEMR en uniek platform opgezet genaamd VRelax. Binnen dit platform kunnen GGZ instellingen gebruik maken van Virtual Reality relaxtievideo’s om hiermee hun cliënten te behandelen. We doen onderzoek naar de effecten van VRelax op stress en welzijn. We willen weten wat het beste werkt, hoe het werkt, bij welke stress-gerelateerde problemen VRelax met succes ingezet kan worden en welke elementen het meest worden gewaardeerd. We gebruiken psychologische en fysiologische kennis samen met persoonlijke ervaringen voor de best werkzame VR ervaringen.

Daarom willen wij ook vanuit commercieel oogpunt apps beschikbaar stellen om mensen in hun thuisomgeving zelf hun stresslevels te laten beheersen. We hebben VRelax gemaakt als hulpmiddel bij het verminderen van stress. Het wordt al toegepast als ondersteuning bij de behandeling van psychische problemen. We onderzoeken steeds de ervaringen van gebruikers om VRelax verder te verbeteren.

Het platform bevat een database aan breed gevarieerde content waaronder het zwemmen met wilde dolfijnen, zeehonden en dit jaar ook walvissen. Van een dagje Ameland, een strandwandeling tot mediteren in de Alpen, VRelax wordt de ultieme relaxatietool voor kennisinstellingen en consumenten.

VRelax.com
Klant VRelax
Project Virtual Reality Relaxatietherapie
VIEMR 360° Video / App Development / Concepting & Design / Virtual Reality / Webdevelopment