Transavia vroeg Viemr een interactieve app te ontwikkelen die klanten van de vliegmaatschappij een kijkje in de keuken geeft over de techniek en functies van de cockpit van een Boeing 737 vliegtuig. Met behulp van hotspot-technologie kan de kijker informatie ontdekken door naar een hotspot te kijken. Een voice-over vertelt vervolgens wat elke functie doet.

Deze oplossing vormt een onderdeel van een grotere uitrol van Virtual Reality technieken binnen de organisatie. Inmiddels wordt gekeken naar de inzet van VR binnen het on-board entertainment programma. Het idee hierbij is dat er een VR-bril voor je klaar ligt boord om thuis gereserveerde-, of aangekochte video’s te bekijken.

Laten we nog een stap verder gaan! Wat als men alvast reisbestemmingen kan gaan bekijken in virtual reality? En wat als je binnen deze bestemmingen alvast je vliegreis of hotel kan boeken? Als je weer terug bent van vakantie krijg je een mailtje die je herinnert aan jouw interesses aan boord!

Viemr is betrokken geweest bij de productie en testfase en was verantwoordelijk voor het maken van de apps voor iOS en Android. Tevens heeft Viemr haar eigen vr-brillen geleverd aan Transavia voor commercieel gebruik.

Klant Transavia
Project On-Board VR-tainment
VIEMR 360° Video / Vritual Reality / App development