The Dolphin Swim Club kwam naar ons toe met een revolutionair idee! Laat de hele wereld zwemmen met wilde dolfijnen. Elke dag, op elk moment met virtual reality. De missie van The Dolphin Swim Club is vierledig:

– Geef mensen de beste VR beleving van wilde dolfijnen en laat de schoonheid van deze dieren zien (commercieel/entertainment)

– De boodschap uitdragen en mensen doen inzien hoe slecht het is om dolfijnen in gevangenschap te houden vanwege alle antibiotica en beperking van vrijheid (maatschappelijk)

– De beelden kunnen gebruiken in de GGZ om vormen van stress te behandelen en afleiding te bieden voor pijnlijke behandelingen (Psychiastrich/geneeskunde)

– Laten zien hoe zorgvuldig en bewust we met de natuur moeten omgaan door plastic uit de oceaan te recyclen en hier VR-brillen van te maken (recycling/milieu)

Na bijna een jaar van voorbereiding, onderzoek en het overwinnen van verschillende obstakels was het eindelijk zo ver… Met een team van 15 man reisden we af naar het Sataaya rif in de Rode Zee in Egypte. Hier filmden we dagelijks meer dan 80 wilde spinner dolfijnen. Een ongelooflijk mooie ervaring…

De enige manier om dit voor elkaar te krijgen was de samenwerking van een professioneel en toegewijd team die alle risico’s en regels helder voor ogen hadden bij een productie als deze. Van de kok, schipper, duikers, camerateam tot onderzoekers, dit was het juiste team voor de klus. Na zeven dagen filmen, zoute camera’s, en terabytes aan data was het tijd om naar huis te gaan. Maar hier begon een nieuwe fase; post-productie aan 75 takes en een marketing strategie op touw zetten om deze beelden over de wereld te verspreiden.

Inmiddels gaan de beelden de wereld over en worden ze gebruikt bij meerdere kinderziekenhuizen in California, kinderziekenhuizen in Zweden, het UMCG, de VR Cinema in Berlijn, China en Amsterdam en nog veel meer plekken. Alles om mensen blij of gezonder te maken…

Bezoek de website
Klant The Dolphin Swim Club
Project Help mens en natuur een handje!
VIEMR 360° Video / App Development / Concepting & Design / Virtual Reality / Webdevelopment