Hoe kun je personeel prikkelen en stimuleren om kennis tot zich te nemen zodat het echt beklijft? Wat als je medisch personeel kan laten trainen op heftige levensechte scenario’s zonder dat ze de praktijkervaring hebben? Samen met Coolminds hebben we in opdracht van Kijlstra Ambulancegroep een virtual reality simulatievideo gemaakt die het proces van melding tot uitvoering in beeld brengt van ambulancepersoneel.

Van de melding uit de centrale meldkamer, tot aan de plek van onheil plaatst men zich nu zelf in deze omgeving als toeschouwer als nooit tevoren. Nu kan medisch personeel op een innovatieve manier getraind worden op protocol en risico’s binnen hun vakgebied, en leert men anders kijken naar een omgeving omdat informatie anders binnenkomt dan theorie zwart op wit.

Met deze beelden wil Kijlstra ontdekken hoe hun personeel zich identificeert met de getoonde scenario’s om zo groepsdiscussies te starten over hoe men zijn/haar taak dient uit te voeren volgens protocol. Welkom in de toekomst van training en E-learning!

Klant Kijlstra Ambulancezorg
Project Virtual Reality Emergency Training
VIEMR 360° Video / Virtual Reality